מתוך-->תפריטים-->תחליפי פסח
חג הפסח מציע לנו שפע של מאכלים ופיתויים. מה מותר? כמה מותר? להלן מדריך קצר למוצרי הפסח. בהצלחה!
תחליפים לפסח
כל פריט שווה למנת פחמימה (=2 פרוסות לחם קל):
1/2 מצה רגילה
1 מצה עם סובין
1 מצה קלה (סובין, שיפון, כוסמין אורגני) - קשה להשגה השנה
2 מצות מיני
2 פת מצה
2 פריכיות אורז
12 פריכיות ביס
2 קניידלך
1 עוגיית בוטנים
1 עוגיית קוקוס
1 עוגיית פסח יבשה קטנה (עגולה או בצורת פרח)
2 פתי בר כשר לפסח
1 לחמניה של פסח (מתכון בהמשך)
3 כפות אטריות לפסח (מביצים או מתפוחי אדמה) לאחר בישול
לחמניות לפסח
15 לחמניות, 1 לחמניה = 2 פרוסות לחם קל + 1 מנת שומן
החומרים הדרושים:
1.5 כוס מים
1/2 כוס שמן
1.5 כוס קמח מצה
4 ביצים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מרתיחים את המים עם השמן, המלח והפלפל. כאשר המים רותחים מוסיפים את קמח המצה, מביאים לרתיחה שוב ומסירים מהאש. טורפים את הביצים ומוסיפים אחת אחת. מקררים. יוצרים לחמניות קטנות ומאורכות. אופים בתנור בחום בינוני כחצי שעה.
בתאבון!