סלטים

סלט פלפלים קלויים    

(6 מנות, 1 מנה = 1 מנת ירק + 1/2 מנת שומן)

החומרים:

6 פלפלים בצבעים שונים (ירוק בהיר, אדום, צהוב) 

6 שיני שום

קורט מלח

1 כף שמן

½ כוס חומץ

ממתיק שווה ערך ל-1 כפית סוכר

אופן ההכנה:

רוחצים את הפלפלים. קולים בגריל, ומיד מכניסים לשקית ניילון (על מנת שיזיעו ויהיו קלים לקילוף). מסירים את הקליפה, ממליחים ומקררים.

מניחים בצנצנת שכבת שיני שום ומעליה שכבת פלפלים ושוב שכבת שום. יוצקים השמן מעל הפלפלים ומוסיפים תחמיץ עשוי מ- ½ כוס חומץ, ½ כוס מים וכפית סוכר.

הפלפלים מוכנים לאחר השריה של 24 שעות. מגישים בקערית שטוחה.